Kaka?

Tjenare alla bananer. Vi sitter här i skolan och vi har haft ett möte idag och vi har kommit fram till lite olika saker, det mesta vi pratade om handlade om vad för recept vi ska lägga upp idag. och det blev Ambrosiakaka =) puss o kram mina kära bananer.
 

Ingredienser:

Glasyr:

Gör så här:

Smält smöret och låt svalna.

Vispa ägg och socker poröst, använd gärna elvisp. Vispa ner bakpulver och vetemjöl.

Rör ner det smälta avsvalnade smöret och rör/vispa snabbt ihop till en jämn smet.

(Om smöret inte är helt avsvalnat är det viktigt att du direkt häller smeten i formen och ställer in den i den varma ugnen eftersom bakpulvret jäsningseffekt sätts igång av värme.)

 

Häll smeten i en smord bröad rund form, ca 22 cm i diameter och grädda ca 40 min i 175°C i nedre delen av ugnen. (Teflonform behöver ej smörjas och bröas.)

 

Stjälp upp kakan. Lägg formen över och/eller en bakhandduk och låt kallna.

 

Gör glasyren: Blanda florsocker med vätskan. Bred ovanpå kakan. Strö över syltade apelsinskal. Servera när glasyren stelnat (tar ca 30 minuter) eller senare


Kaka i skolan.

Tjenare alla bananer nu har skolan börjat och vi sitter och pratar om vilken kaka vi ska gå och köpa och äta och vi har haft ett litet kak möte och där kom vi fram till att vi ska ha möte varje måndag där vi lägger upp recept och planerar vilket recept vi ska lägga upp och vilken kaka vi ska baka. Tills vidare puss och kram mina kära bananer.

Sorry

Tjenare alla bananer ber om ursäkt för att vi inte har bloggat och för att vi missade att lägga upp recept men har varit ganska mycket senaste tiden fast nu kommer den. Det första receptet. Hoppas ni bakar den för den e riktigt god:D Det är en kladdkaka. puss o kram mina kära bananer.

2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt


Steg för steg

- Sätt ugnen på 175 grader

- Smält smöret i en kastrull

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst

- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

- Häll ner smeten i en brödad form

- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.

- Låt svalna och servera med grädde eller glass

Men jag vill ha kaka.

Tjenare alla bananer har ni saknat oss? Sorry för att vi inte bloggat nåt men det har varit jul o nyår o grejer ( gott nytt år förresten) så det har varit så myyyycket kakor så det har bara blivit att äta och äta. Socker e inte bra men kakor är så goooott. Vi ses puss och kram mina kära bananer =)

RSS 2.0