Kaka?
Ingredienser:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 2,5 dl vetemjöl
Glasyr:
- 2 dl florsocker
- 1 msk vatten
- eller apelsinjuice eller apelsinsaft och pressad citron
- ca 50 g syltade apelsinskal
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst, använd gärna elvisp. Vispa ner bakpulver och vetemjöl.
Rör ner det smälta avsvalnade smöret och rör/vispa snabbt ihop till en jämn smet.
(Om smöret inte är helt avsvalnat är det viktigt att du direkt häller smeten i formen och ställer in den i den varma ugnen eftersom bakpulvret jäsningseffekt sätts igång av värme.)
Häll smeten i en smord bröad rund form, ca 22 cm i diameter och grädda ca 40 min i 175°C i nedre delen av ugnen. (Teflonform behöver ej smörjas och bröas.)
Stjälp upp kakan. Lägg formen över och/eller en bakhandduk och låt kallna.
Gör glasyren: Blanda florsocker med vätskan. Bred ovanpå kakan. Strö över syltade apelsinskal. Servera när glasyren stelnat (tar ca 30 minuter) eller senare
tack gubben:) du kan ju gärna komma förbi me den där kakan till mej :D
kolla in min blogg :)