Kaka?

Tjenare alla bananer. Vi sitter här i skolan och vi har haft ett möte idag och vi har kommit fram till lite olika saker, det mesta vi pratade om handlade om vad för recept vi ska lägga upp idag. och det blev Ambrosiakaka =) puss o kram mina kära bananer.
 

Ingredienser:

Glasyr:

Gör så här:

Smält smöret och låt svalna.

Vispa ägg och socker poröst, använd gärna elvisp. Vispa ner bakpulver och vetemjöl.

Rör ner det smälta avsvalnade smöret och rör/vispa snabbt ihop till en jämn smet.

(Om smöret inte är helt avsvalnat är det viktigt att du direkt häller smeten i formen och ställer in den i den varma ugnen eftersom bakpulvret jäsningseffekt sätts igång av värme.)

 

Häll smeten i en smord bröad rund form, ca 22 cm i diameter och grädda ca 40 min i 175°C i nedre delen av ugnen. (Teflonform behöver ej smörjas och bröas.)

 

Stjälp upp kakan. Lägg formen över och/eller en bakhandduk och låt kallna.

 

Gör glasyren: Blanda florsocker med vätskan. Bred ovanpå kakan. Strö över syltade apelsinskal. Servera när glasyren stelnat (tar ca 30 minuter) eller senare


Kommentarer
Postat av: Alexandra - VADFANSKAJAGHETA

tack gubben:) du kan ju gärna komma förbi me den där kakan till mej :D

2010-02-22 @ 00:37:54
URL: http://vadfanskajagheta.webblogg.se/
Postat av: sarah

kolla in min blogg :)

2010-02-22 @ 08:59:41
URL: http://stpid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0