Back once more.

Hejsan mina kära bananer. Det har nog blivit några mindre bananer som läser denna blogg då jag inte har skrivit på lääääääääääängeeeee.. Har inte haft tid vet ni, har varit för upptagen med att bak och äta =) Och nu när jag har börjat träna så kan jag äta mycket meeeeeeeeeeeeeeeeeer!!! Fast det ska nog va tvärtom men inte för mig!! Mohahaha.. Jag ska se till och uppdatera bloggen så mycket jag kan med massa recept på kakor och bullar och massa annat gott =) Börjar redan nu med det första receptet =) NI MÅSTE BAKA OCH ÄTA OCH GILLA DET!!! Puss o kram så länge mina kära bananer =)


Leilas chocolate cupcakes

Choklad cupcakes:
Ingredienser

33 stekologiska ägg
2.52.5 dlströsocker
11 tskvaniljsocker
5050 gsmör
11 dlgräddfil
22 mskkallt kaffe
3.53.5 dlvetemjöl
22 tskbakpulver
44 mskkakao av god kvalitet
11 stnypa salt
100100 gmörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
6060 gmjukt smör
55 dlflorsocker
11 tskvaniljsocker
0.50.5 dlkakao av god kvalitet
100100 gphiadelphiaost
11 mskvarmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Chocolate frosting:

9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0