Back once more.
Choklad cupcakes:
Ingredienser
3 stekologiska ägg
2.5 dlströsocker
1 tskvaniljsocker
50 gsmör
1 dlgräddfil
2 mskkallt kaffe
3.5 dlvetemjöl
2 tskbakpulver
4 mskkakao av god kvalitet
1 stnypa salt
100 gmörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
60 gmjukt smör
5 dlflorsocker
1 tskvaniljsocker
0.5 dlkakao av god kvalitet
100 gphiadelphiaost
1 mskvarmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor